Posljedice nevremena u Istri

Nakon što je u subotu stigla najavljivana hladna fronta, najveći dio Hrvatske u nedjelju je osvanuo uz osjetno niže jutarnje temperature zraka, a i one najviše dnevne bit će znatno niže nego dan dva ranije.

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom.

Munja je udarila u mušku osobu (strani državljanin) u kampu Bijela Uvala kod Poreča koja je prevezena sanitetskim prijevozom u OB Pula; zatim drugi udar u osobno vozilo na cesti od Vozilići prema Labinu bez ozlijeđenih osoba. Treći udar zbio se u kuću u Kašteliru kod Poreča bez ozlijeđenih osoba te udar munje u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar iste i prekid opskrbe električnom energijom na čitavoj Labinštini.

Zaprimljeno je 7 dojava o palim stablima na kolnik na području Umaga i Poreča. Vatrogasci Umaga i Poreča imali su četiri tehničke intervencije uklanjanja stabala koja su pala na vozila i jedno ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija (u Umagu).

Na području Pule i Peroja iskočilo je nekoliko šahtova iz ležišta, a na cesti Vodnjan-Bale je palo stablo na prometnicu. Bez električne energije bilo je više sela u okolici Marčane do 06,03 h, područje Kanegre do 23,30 h, a još je bez el. energije nekoliko sela na području općine Svetvinčenat.

Naslovna: Alen Vucić // Tekst: Glas Istre

Sličan sadržaj