Pri kraju ciklone bilo još malo kiše (tuče), večer donijela razvedravanje, pad temperatura i “minimjesec”

Tijekom srijede smo također bili pod utjecajem ciklone, koja je u utorak riječkom području donijela obilniju kišu. Oborine više nisu bile tako intenzivne (do 20 mm), ali su se povremeno pojavljivale uz zadržavanje naoblake, ali i sunčana razdoblja.

U prvom dijelu srijede najviše je oborina dobila Dalmacija, do 50 mm, dok je unutrašnjost Hrvatske dobila uglavnom manje od 5 mm kiše. Pisali smo već, Zavižan je dobio 8 cm snijega, koji će se brzo topiti, a snijeg je pomalo iznenadio i u dalmatinskim planinama na oko 1100 metara visine.

U Gorskom kotaru bilo je povremene rosulje i magle, u gorju na oko 1500 metara snijega, a na Kvarneru povremene kiše, koja je u Rijeci kratkotrajno padala i oko 19h. Treba reći da je negdje oko 13h u istočnom riječkom prigradu bilo pojave i 10-minutne tuče, što možete vidjeti na fotografijama ispod.

Uz sve to i sunce se stiglo nekoliko puta ukazati. Kasni večernji sati donijeli su razvedravanje, ali i pad temperature zraka te se na nebu pojavio i Mjesec, ali ne bilo kakav već “minimjesec”.

Nazvan je tako jer je u ovim trenutcima najudaljeniji od Zemlje i ovakva se situacija više neće ponoviti u 2014.

Vratimo se vremenu i to aktualnom. U 1h temperature su u gorju u minusu ili čak i blagom plusu, dok su na Kvarneru zbog vedrine i tišine također snižene, a kreću se od samo 3°C u riječkom zaleđu do 9°C na južnim otocima.

Danas naoblačenje, do večeri i malo kiše, a glavnina počinje u noći na petak.

O vremenu i situaciji za dalje čitajte danas, jer spremamo posebnu vijest, a u nastavku pogledajte bogatu fotogaleriju srijede.

Naslovna: Mario Đurkić

Ravna Gora, Hrvoje/RIMETEO

Krasica, Nikola Jovetić

Rijeka, Irena Trkulja

Kostrena, Irena Trkulja

Kantrida, Tajana Jovičić

Čavle, Mirela Baćac

Relacija Rupa-Rijeka, Valentina Sikić

Zalazak s Lošinja, Sandro Puncet

Brestova Draga, Gorski kotar, Stiven Knaus

Dolazak kontejnerskog broda “Maersk Kotka” na riječki kontejnerski terminal, AGCT facebook

Kukuljanovo, Jasmin Mušanović

Sličan sadržaj