Promjenjivo riječko vrijeme početkom prosinca

20151129_100629

Nakon prvog snijega i burnih događanja krajem ovog tjedna na red dolazi i malo mirnijeg vremena, bez nekih većih uzbuđenja.

Tu situaciju najavili smoo još ranije u analizi budućeg vremena u prosincu, gdje smo spomenuli da će nakon hladnoće na kraju studenog, u prosincu zatopliti i da će se promijeniti sinoptička situacija.

Iako na vrijeme djeluje anticiklona sa zapada, početak tjedna neće biti posve stabilan na Kvarneru i u Gorskom kotaru. Uz dosta oblaka, posebno će na širem riječkom području do izražaja dolaziti oblačnije vrijeme pri čemu ne treba niti isključiti i mogućnost slabe kiše.

Na otocima, posebno južnim bit će i više sunca, a kiša se ne očekuje, dok će u Gorskom kotaru biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Mogućnost za kišu bit će mala, a u jutarnjim satima kotline će imati i maglu. Jutra će biti toplija, a dnevne temperature ovisit će o količini naoblake.

Drugi dio tjedna prema trenutnim prognostičkim materijalima, proći će u znaku anticiklone pa će samim time od srijede do petka biti i duljih sunčanih razdoblja.

Sam kraj tjedna trebao bi donijeti novu destabilizaciju atmosfere pa će oblaci opet doći u prvi plan, a s njima i mogućnost kiše.

Tipično je to kretanje vremenskih prilika za situaciju kada je Atlantik ciklonalno aktivan te povremeno s njegovim frontama nešto vlažnog zraka dođe i do našeg područja, uz istovremen dotok toplijeg zraka s jugozapada.

Zasigurno će nešto topliji zrak doprinijeti i otapanju snježnog pokrivača, čija je visina u Gorskom kotaru između 10 i 20 cm pa će nestati i slike slične ovima koje je u Crnom Lugu snimio naš član Branko Dobrota.


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.

Sličan sadržaj