Prošao cijeli svijet motociklom, a skoro mu “presudila” kvarnerska bura

Motociklist iz Dubaija na svom je ljubimcu na dva kotača prošao cijeli svijet i iskusio razne klime svijeta i različite vremenske prilike i neprilike, ali nakon hrvatskog iskustva s burom, zasigurno će dobro razmisliti prije nego drugi put krene voziti po jakom vjetru.

Svoju vožnju koja je za njega prošla poprilično sretno imao je na predjelu Tepli Porat između Novog Vinodolskog i Klenovice, kada je na po vjetru poznatom dijelu (kod automatske postaje), naletio na reful bure koji ga je bacio s motocikla.

Dobro je i prošao, obzirom da se tek nekoliko metara desno nalazi zaštitna ograda i ponor prema uvali. Osim što je doživio šok naglim naletom bure, još je više bio uznemiren kada je u pokušaju okretanja nalet vjetra ponovno mu prevrnuo motocikl. Našao se na sredini ceste bespomoćan i u opasnom zavoju.

Na sreću, u pomoć mu je priskočio Aramis Naglić, poznati bivši košarkaš, danas trener Zadra, te mu pomogao u nevolji. Motociklist je na svojoj facebook stranici objavio cijeli video, uz komentar:

“Već se tri dana borim s majkom prirodom, kišom, vjetrom i snijegom u Hrvatskoj. Danas, prije nego sam krenuo 60-godišnnjak me upozorio da ovdje puše kao nigdje u svijetu. Bio sam preponosan da bih ga poslušao, sam sam sebi rekao da on ne zna što sam ja prošao na vjetrom poznatim svjetskim lokacijama poput Patagonije, Australije, pustinje Gobi i da on nema pojma. Međutim, bio sam u krivu, on pozna svoju zemlju, ovo je najgore što sam doživio. Morao sam se vratiti i pobjeći od obale prema unutrašnjosti. Nakon nekih 50-ak km vožnje vjetar se smirio, ali me dočekao snijeg. Bolje od prijašnje situacije.”

Sličan sadržaj