Rijeka prešla 400 mm oborine u studenom, treći najkišovitiji studeni u povijesti mjerenja

Prema službenom podatku DHMZ-a, od četvrtka u 7 sati, s novih 58 mm kiše, Rijeka je stigla do brojke od 415 mm oborine u studenom.
To je treći najkišovitiji studeni u povijesti mjerenja. Rekorder je studeni iz 2016. godine, kada je palo 487 mm, dok je studenom 2000. godine palo 482 mm kiše.

Posljednjih 16 dana u Rijeci, uz naglasak na stupac “prec”, količinu oborina u 24-satnim terminima. Ogimet.com

Oborina od četvrtka ujutro, za 24 sata unaprijed, bila je vrlo nejednako raspoređena. I dok je na Kozali izmjereno 58 mm kiše, u obližnjem Bakru palo je tek 17 mm, a na postaji Rijeka-aerodrom još manje, 6 mm. Na južnim otocima kiše je bilo najmanje pa je postaja Mali Lošinj dobila 3 mm, a Rab 2 mm kiše.
U Gorskom kotaru kiše je bilo u većim količinama. Na službenim postajama, prema podatku od DHMZ-a od četvrtka u 7 sati, najviše kiše dobio je Crni Lug, 51 mm. Slijedi Begovo Razdolje s 49 mm, Delnice s 42 mm, dok je najmanje kiše od svih službenih postaja u Gorskome kotaru dobio Parg, 31 mm.

Do kraja mjeseca oborinska statistika može se još malo podebljavati, budući je u najavi nestabilan petak kada još može biti mjestimične kiše.

U subotu stabilnije, a već u nedjelju nova jača promjena vremena, koja može dovesti i do snijega u gorju u ponedjeljak.

Detalje donosimo uskoro.

Sličan sadržaj