Slijedi dva dana bure, potom stabilnije, za vikend i vruće vrijeme


Goran Gajić

Prolaskom hladne fronte u petak, započelo je razdoblje, za doba godine hladnijeg vremena. Temperature su pale i za više od 10°C.

Nakon toga se nastavilo svježije i ne posve stabilno vrijeme tako da možemo reći da je produženi vikend bio daleko od ljetnog.

Iznimka nije ni ponedjeljak, koji je većinom u PGŽ oblačan s povremenom kišom te za doba godine razmjerno niskim temperaturama. U Rijeci je u 14 sati izmjereno 20°C, Malom Lošinju uz više sunca je 25°C, Rabu isto tako. U gorju očekivano poprilično svježe vrijeme, niže od 15°C.

Nigdje u Hrvatskoj temperatura ne doseže 30°C. Najhladnije je u gorju i unutrašnjosti zemlje, a najtoplije u Dalmaciji.

Na Kvarneru ima i bure koja stvara poteškoće u prometu, a poteškoće su moguće i tijekom utorka i dijela srijede, jer će bura imati lokalno olujne, podno Velebita i orkanske udare, kako javlja DHMZ kroz sustav upozorenja Meteoalarm. Pritom su mjestimice moguće i slabe oborine.

Od četvrtka se očekuje njeno slabljenje, ali će postojati manja mogućnost pljuskova, dok bi za vikend temperature trebale poprimiti ljetne vrijednosti uz stabilizaciju. Bura će dodatno ohladiti more čija se temperatura na Kvarneru kreće od 20 do 22°C.

Sličan sadržaj