SLIJEDI PROLAZNO NAOBLAČENJE / I DALJE BEZ SRPANJSKOG LJETA


Niz stabilnih i toplih ljetnih dana, koji su nam stigli s jačanjem anticiklone, samo će na nekoliko sati biti prekinut zbog pristizanja doline sa oslabljenim frontalnim poremećajem sa zapada.
Kao što možemo vidjeti na priloženoj satelitskoj snimci, duga frontalna pruga proteže se sa sjevera ka jugu Europe pa trenutno lokalnih pljuskova ima na području srednje Europe.
Kod nas u PGŽ oblaci se očekuju u večernjim satima srijede i u prvom dijelu četvrtka, kada samo lokalno postoji mogućnost vrlo slabe kiše ili kraćeg pljuska. Veću vjerojatnost za to dajemo otvorenom moru sjevernog Jadrana kasno večeras, dubrovačkom području te lokalno u unutrašnjosti Hrvatske tijekom četvrtka.
U PGŽ frontu osim po naoblaci ne bi trebali previše osjetiti. Zapuhat će slaba do umjerena bura, a temperatura se neće previše mijenjati. Slično će biti i u dane vikenda, s time da od subote navečer u Gorskom kotaru zbog utjecaja nove ciklone moguće je i nekoliko nestabilnijih dana koji bi se protegnuli i do kraja prve polovice idućeg tjedna. Došlo bi i do manjeg pada temperature.
Na Kvarneru kiše neće uopće biti, ili će se raditi o manjim količinama. Temperature bez značajnije promjene pa tako ni ljetnih vrućina karakterističnih za srpanj, još uvijek nema na vidiku.

Sličan sadržaj