Spremite se za obilnu kišu, mogućnost neverina

munja tom

Danas još ne izgleda tako, ali na pragu je značajna promjena vremena koja će na vrijeme početi djelovati od srijede i potrajati do petka ili subote, jer se sa sjeverozapada našem području približava ciklona s pripadajućim frontalnim poremećajem.

Već do kraja utorka, na području naše županije će se naoblačiti, a u noći i prema jutru očekuje se i početak kiše. Kako dan, tj. srijeda bude odmicala kiša će biti sve izraženija, a do kraja dana može je lokalno pasti preko 50 mm. Mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Navečer će do Kvarnera doći još intenzivnija oborinska masa te će obilnih oborina biti gotovo posvuda, a glavnina se očekuje u prvom dijelu četvrtka te u četvrtak poslijepodne.
Bez pretjerivanja možemo reći da će lokalno pasti i preko 100 mm oborine.

Vrijeme će se smiriti tijekom petka, iako će i tada biti prostora za lokalne pljuskove. Temperature za vrijeme promjene bit će snižene, na Kvarneru do 20°C, a u Gorskom kotaru oko 10°C.
Tijekom četvrtka poslijepodne na Kvarneru će zapuhati umjerena do jaka bura koja može imati i olujne udare pa se očekuju i poteškoće u prometovanju Jadranskom magistralom, ali i na A6 kroz Gorski kotar.

Naslovna: Arhiva RIMETEO portala

Sličan sadržaj