STIGLO SUNCE, NA RIJEČKOM PODRUČJU VIKEND PROMJENJIV, DRUGDJE VIŠE SUNCA / MOGUĆNOST BURE OD SRIJEDE

Dok počinjemo ovo pisati u Rijeci se napokon pokazalo sunce, čime se prekida konstatna vladavina naoblake koja traje od nedjelje. Vidjet ćete, ovo će biti vrlo kratkog vijeka, ali napokon da i Rijeka izgleda malo svjetlije. To ne znači da će vikend biti sunčan, upravo suprotno.

U četvrtak, kad smo pisali pregled vremena, činilo se da bi i u Rijeci vikend trebao biti uglavnom sunčan, do nedjelje, kad bi stigla nova kiša. Međutim, vrijeme je promjenjivo i nepredvidljivo pa i te karte od jučer možemo baciti u vodu.

Prema novima se čini da će subota u Rijeci biti promjenjivo oblačna sa sunčanim razdobljima, a moguće je čak i malo kiše. Osjetno više sunca će biti već južnije od Rijeke, a sunčanije bi moglo biti čak i u Gorskom kotaru. Temperature i dalje iznadprosječne, ponegdje na Kvarneru i preko 20°C, u gorju i iznad 15°C.

Početak nedjelje vrlo sličan suboti, ako gledamo u globalu županiju, bit će promjenjivo oblačno, na riječkom području uz mogućnost za malo kiše, uz naznaku da će kiša možda i malo ojačati navečer i u noći na ponedjeljak.

Promjenjivo vrijeme uz gotovo svakodnevnu mogućnost kiše na riječkom području nastavit će se i u prvim danima novog tjedna, a u ostalim područjima županije bit će promjenjivo oblačno, bez značajnijih oborina.

Ovakvo vrijeme trebalo bi potrajati sve do srijede kada se vidi promjena strujanja sa jugozapadnog na sjeveroistočno, a to ujedno znači i pad temperature zraka uz jačanje bure i sjeveroistočnjaka. To zahlađenje tek će vratiti temperature u prosjek, i to, kako se sada čini, prosjek bi se dosegao s prvim danima studenog.

Vrijeme “po buri” moglo bi nam donijeti ipak malo dulji predah od kiše. O buri ćemo više idućih dana.

Sličan sadržaj