STIŽE FRONTA: MOGUĆE JAČE NEVRIJEME!

Fronta koja će donijeti osvježenje na našem području danas se nalazi nad Alpama. Tijekom petka će krenuti prema nama uz stvaranje plitkog ciklonalnog centra u jadranu.

Zbog nje u petak očekujemo postupno naoblačenje.Već tijekom dana ponegdje može biti malo kiše ili pljuska,dok prema večeri očekujemo i jače pljuskove praćene grmljavinom.Upozorenje svima koji će biti na moru zbog nevera da se sklone na vrijeme.U noći na subotu vrlo je izgledno jače grmljavinsko nevrijeme uz obilnije pljuskove,jak vjetar,pa i tuču.Modeli najviše oborina daju Gorskom Kotaru gdje u kratkom vremenskom roku može pasti i preko 50mm kiše. Vjetar će veći dio dana u primorju biti slab do umjeren,povremeno i jak sjeverozapadnjak,koji će navečer okrenuti na buru,koja će u noć jačati,pa je vrlo vjerovatno za očekivat i neke zabrane u prometu.U gorju će puhat slab do umjeren sjeveroistočnjak,navečer u jačanju.Dnevne temperature u primorju 2-3 stupnja niže,u gorju 3-4 niže.

U subotu još u jutarnjim satima ponegdje kiša i grmljavina,a zatim od sredine dana djelomično razvedravanje.U gorju ostatak dana djelomice sunčan uz promjenljivu naoblaku,ali uglavnom suho.Puhat će umjerena do jaka bura,mjestimice i s olujnim udarima.U gorju umjeren do jak sjeverni vjetar.Temperature još malo niže i kretat će se u primorju između 27 i 32,u gorju od 20 do 25.

Od nedjelje do utorka ponovno sunčanije i toplije,ali ovakve vrućine koje smo imali u ovom tjednu neće se ponovit.Krajem utorka moguće je novo osvježenje.

Sličan sadržaj