Tropska oluja Danas donosi obilnu kišu Tajvanu | Obilne kiše prijete i Japanu te Južnoj Koreji

Nakon što je tijekom utorka i srijede natopila Filipine obilnim kišama, tropska oluja Danas će se kretati prema sjeveru, prema Tajvanu i japanskim otocima Ryukyu.


Tropska depresija nastala u filipinskom moru u ponedjeljak ujutro brzo je ojačala u tropsku oluju Danas istočno od Luzona do ponedjeljka navečer. Na Filipinima je oluja poznata lokalno kao Falcon.

Poplave su zabilježene diljem Filipina s obilnim oborina od 75 do 150. Manili je pošteđen najgoreg udarca oluje, pa je količina oborina između 25 i 75 mm.

Danas se u srijedu okrenuo prema sjeveru i nastavit će putanju na sjevernoj stazi tijekom sljedećih nekoliko dana, donoseći olujno nevrijeme u blizini Tajvana i južne dijelove otoka Ryukyu.

Tajvan će izbjeći najteže oborine od tropske oluje Danas, jer se obilne kiše šire sjeverno i istočno od putanje oluje.


Najobilnije kiše u četvrtak pogodit će područje od Yaeyama do Okinave prije nego što se prošire na sjever preko ostatka Ryukyu otoka, s četvrtka na petak.

Očekuje se kako će Danas ovog vikenda usporiti napredak, čime će se povećati rizik od poplava za Južnu Koreju i Japan. Stanovnici Južne Koreje i Japana trebali bi pomno pratiti ovu oluju, budući da će u narednim danima biti dostupni svi detalji.

Sličan sadržaj