U nevremenu u Maroku osmero mrtvih, 24 nestalih

Najmanje je osam osoba poginulo a 24 se vode kao nestale u »neuobičajeno snažnom« olujnom nevremenu na jugu Maroka, izvijestile su u nedjelju vlasti te monarhije.
Snažno nevrijeme prouzročilo je velike poplave i izlijevanje nekoliko rijeka na velikom području na jugu zemlje, te u podnožju gorja Atlasa.

Oluja je još trajala u nedjelju predvečer i pojačane mjere pripravnosti ostaju na snazi do ponedjeljka u podne, izvijestio je državni meteorološki zavod.
Barem osmero ljudi je izgubilo život u toj iznimno snažnoj oluji u okolici Guelmima, Agadira i Marakesha. Šestero, među njima i devetogodišnjakinju, odnijela je nabujala rijeka blizu Guelmima, dvjestotinjak kilometara južno od Agadira.

Na tom području se 24 osobe vode kao nestale: 14 u izlijevanju rijeke Talmaadarta – putnici u trima taksijima koje je zahvatila bujica – i desetero u izlijevanju rijeke Tamsourt, navode mjesne vlasti.
Za njima se »aktivno traga«, reklo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Stotinjak kuća potpuno je ili djelomično uništeno a stotinjak prometnica je presječeno, među njima šest nacionalnih, dodaje to ministarstvo.
Dnevni listovi na arapskom jeziku pišu o 16, čak i 22 mrtvih.

Premda je ovo nevrijeme bilo iznimne snage, oluje i poplave nisu rijetkost u Maroku gdje je u rujnu četvero djece izgubilo život utopivši se u nabujaloj rijeci na jugu zemlje.

Izvor: HINA
Foto: Mirror

Sličan sadržaj