U NIZU TORNADA U OKLAHOMI 5 MRTVIH


U novom nizu tornada najmanje je pet osoba poginulo, 12 ozlijeđeno, a sinoć je počinjena velika šteta u američkoj saveznoj državi Oklahomi, na jugu SAD-a, gdje se nalazi grad Moore, već opustošen 20. svibnja tornadom u kojem su poginule 24 osobe, od kojih desetero djece.

Majka i njezina beba poginule su dok su se vozile automobilom na cesti blizu Oklahoma Cityja, izjavila je glasnogovornica prometne policije Oklahome.

Brojne osobe ozlijeđene su u sudarima izazvanima nevremenom. Autocesta 40 zatvorena je privremeno za promet zbog opasnosti.

Meteorološke službe ukinule su uzbunu od tornada u državi Oklahoma, ali su još na snazi uzbune od poplava i oluja.

Nacionalna meteorološka služba moli stanovništvo da izbjegava ceste. Predviđa se još gore vrijeme za danas u dolinama Ohia i Mississipija.

U Missouriju, koji graniči s Mississipijem, guverner Jay Nixon sinoć je proglasio izvanredno stanje, zamolivši stanovnike da pomno prate meteorološka izvješća kako bi se mogli skloniti ili premjestiti u viša područja ako bude potrebno.

Prema lokalnim medijima, pet tornada pogodilo je područje Oklahoma Cityja s vjetrom jačine 145 km/h popraćenim jakom tučom.

Tornada su izazvala nagli porast vodostaja u regiji, evakuaciju zračne luke Oklahoma Cityja i prekid struje koji je pogodio više od 170.000 osoba, javljaju mediji.

Tekst i slika: HRT

Sličan sadržaj