U subotu hladna fronta, snijeg u gorju i olujna bura na Kvarneru

Udari bure u nedjelju, Izvor: IstraMet

Zbog nestabilne atmosfere tijekom srijede i četvrtka bilo je lokalnih nestabilnosti u vidu pljuskova kiše i snijega. Radi zadržavanja vlažnog i nestabilnog zraka i petak će biti sličan prethodnim danima, ujutro pretežno vedro, a od sredine dana uz umjerenu naoblaku te popodne i lokalne kratkotrajne pljuskove snijega ponajprije u gorju i zaleđu Kvarnera, količina oborina zanemariva. Do sredine dana puhat će umjerena do jaka bura, ponajviše na istoku Kvarnera, a zatim slab vjetar promjenjiva smjera na čitavom području, navečer na zapadnom zaleđu umjeren sjeverac. Jutarnja temperatura na Kvarneru od -2 do 3°C, uz more do 5°C, a u Gorskom kotaru od -8 do -3°C. Tijekom dana na Kvarneru 5 – 10°C, a u Gorskom kotaru 0 – 5°C.

U subotu očekujemo hladnu frontu sa sjeveroistoka, stoga će na Kvarneru prevladavati umjerena naoblaka, a u Gorskom kotaru od sredine dana uz slab do umjeren snijeg kojeg bi se do kraja dana moglo skupiti do oko 5 cm. Na Kvarneru će zapuhati jaka bura, popodne i olujna s orkanskim udarima pa će problema u prometu zasigurno biti. U Gorskom kotaru cijeli dan uz slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru od -1 do 4°C, a u Gorskom kotaru od -5 do 0°C. Tijekom dana na Kvarneru 2 – 8°C, lokalno na jugu do 10°C, a u Gorskom kotaru od -3 do 2°C.

IstraMet

Nedjelja stabilna, na Kvarneru pretežno vedro, a u Gorskom kotaru do sredine dana oblačno uz slab povremen snijeg, a zatim postepeno razvedravanje. Na Kvarneru će puhati olujna bura s orkanskim udarima zbog čega će pomorski promet vjerojatno teći otežano ili biti u prekidu, kao i kopneni. U Gorskom kotaru slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru od -2 do 3°C, lokalno uz more do 5°C, a u Gorskom kotaru od -6 do -1°C. Tijekom dana na Kvarneru 4 – 9°C, a u Gorskom kotaru od 3 do 2°C.

Dakle slijede nam tri promjenjiva dana koji će gorju omogućiti još malo zimskog ugođaja, a Kvarneru pravu marčanu buru uz temperature malo niže od prosjeka. U novi tjedan ulazimo sa stabilnim vremenom, o čemu ćemo detaljno još pisati.

Sličan sadržaj