Ukratko o nadolazećoj promjeni

Zbog približavanje fronte što nam je opet šalje ciklona s Atlantika stižu nam već novi oblaci i slabe oborine, dok se nešto intenzivnije oborine očekuju u večernjim satima nedjelje, te u noći na ponedjeljak.
Danas u večernjim satima vjetar će okrenuti na umjerene sjeverne smjerove i buru, uz postupan pad temperature zraka. S padom temperature zraka kiša će prijeći u snijeg u večernjim i noćnim satima najprije u višem gorju, a zatim bi se snježna granica mogla spustiti u predjele Gorskog kotara do 700 m.n.v.
U višim predjelima G.kotara iznad 1000 m.n.v. izgledno je formiranje snježnog pokrivača od 10-15 cm, dok u predjelima iznad 700 m.n.v ne možemo isključiti mogućnost da padne nekoliko centimetara snijega, tj. da se formira uglavnom tanji snježni pokrivač.

U ponedjeljak još u prvom dijelu dana možemo očekivati slabe oborine, a zatim postupan prestanak oborina u drugom dijelu dana.
Na Silvestrovo nas očekuje promjenjivo oblačno i prohladno vrijeme bez oborina, dok su nam prve kapi kiše moguće odmah u prvim satima nove godine, a u Gorskom kotaru vrlo slab snijeg.
Nešto detaljnije o svemu čitajte tijekom nedjelje.

Naslovna: Fužine, Valentina Šikić

Sličan sadržaj