UTORAK OBILJEŽILI SUNCE NA KVARNERU (ALI) I BURA, OBLACI U GORJU


Utorak je Kvarneru donio pretežno vedro vrijeme, ujutro uz manji spektakl na nebu, koju su priredili oblaci neobičnog oblika. U jutarnjim satima temperatura se na Kvarneru kretala od 4 do 9°C.
Sunce je danas zaobišlo Gorski kotar te su jutarnje temperature već od jutra u minusu, a hladno se zadržalo i cijeli dan uz naoblaku. Temperature uglavnom nisu prelazile 0°C.
Na Kvarneru totalna suprotnost, cijeli dan pretežno vedro, a temperatura je većinom bila iznad 10°C. Dojam je jedino kvarila bura, koja je stvarala osjet hladnoće, a i dalje radi probleme u prometu.

Samo za osobna vozila zbog jakog vjetra otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar D3).

Na Jadranskoj magistrali od Bakra do Senja zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8) još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupinu).

Bura će oslabiti do četvrtka kada će opet prolazno ojačati. Kako sada stvari stoje u petak mogućnost za malo oborina, kiše i snijega, zatim stabilno do daljnjega uz temperature oko prosjeka.

Rijeka jutros, foto: Denis Flego

Sličan sadržaj