Vremenske prilike tijekom subote i utakmice Hrvatska – Slovačka

Vrijeme kakvo nas prati već polovicu mjeseca studenog nastavlja se i dalje, a vikend će ponovno obilježiti već svima dobro poznate vremenske (ne)prilike. Trenutno na naše područje djeluje polje sniženog tlaka zraka, odnosno ciklonalni sustav koji se centrom smjestio po sjeverozapadu Francuske dok po istoku i zapadu Europe prevladavaju dvije stabilne anticiklone.

Mnoge zanima vrijeme za vikend, a osobito tijekom subote kada će u večernjim satima hrvatska nogometna reprezentacija na riječkoj Rujevici igrati svoju posljednju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2020. godine.

U subotu će prevladavati oblačno vrijeme, manje nestabilno se očekuje u prvom djelu dana kada je izgledna slaba povremena kiša dok bi poslijepodne ojačala na umjerenu. Pritom bi na širem području palo 5-15 mm, a lokalno i oko 30 mm osobito u zaleđu Rijeke i oko Ćićarije. Vjetar – do sredine dana slab jugozapadni, zatim okretanje na slabu do umjerenu buru, a zatim kasno navečer ponovno probijanje juga i jugoistočnjaka umjerene do jake jačine. Jutarnja temperatura na Kvarneru 8-13 °C. Tijekom dana na Kvarneru 10-15 °C.

U večernjim satima očekuju se slične vremenske prilike kao i tijekom dana. Kiša je izgledna, uglavnom umjerenog intenziteta, a vjetar kasno navečer ponovno u okretanju na južne smjerove. Temperaturu zraka koja je ionako iznad prosjeka za doba godine, dodatno će povisiti vruća atmosfera na stadionu Rujevica. Svakako pozivamo sve navijače da se adekvatno pripreme za boravak na otvorenom. Sretno Hrvatska!

Rijeka, Davor Mihelčić

Sličan sadržaj