(ZA SADA) IZOSTAJU PLJUSKOVI, AKTIVNIJE U SLOVENIJI I NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Jako dobro znamo kako je glasila naša prognoza za danas. Bili smo vam najavili poslijepodnevne pljuskove u PGŽ (i u obalnom dijelu), a i na to su upućivali relevantni modeli koje gledamo. Međutim, poslijepodne odmiče, a prognoza nam se samo djelomično ostvarila.

“Čast” nam spašava područje sjevera Gorskog kotara gdje trenutno ima lokalnih pljuskova, ali oni nisu previše izraženi. Glavnina oborina danas se premještala Republikom Slovenijom u sjeverozapadnoj struji, a odrazi na radarskim snimkama upućivali su na to da je lokalno bilo i izraženijeg grmljavinskog nevremena. Munjolovac, koji smo postavili također svjedoči o uzbudljivom četvrtku.
Dok ovo pišemo, pljuskovima je zahvaćeno šire zagrebačko područje. Pljuskova lokalno još ima i u Lici na granici s Bosnom i Hercegovinom.
Pažnju privlači i šire područje oko Trsta, gdje ima pljuskova, a nije isključeno da bi do kasne večeri moglo nešto zalutati i na Kvarner. Zato i dalje ostavljamo mogućnost ostvarenja naše prognoze o lokalnim pljuskovima na Kvarneru.

Za sada ni oblaka nema previše pa je i danas mjereno preko 30°C uz ipak nešto višu relativnu vlažnost zraka te je bilo i sparnije. U Gorskom kotaru temperatura je gotovo dosegnula 30°C.

Četvrtak će biti vrlo sličan srijedi, opet ne možemo isključiti mogućnost lokalnih pljuskova, ali najteže je reći gdje. Modeli upućuju da bi to moglo biti oko Učke, ali i danas su upućivali slično pa za sada nema ništa od toga. Možda se nešto promijeni do ponoći.

More je i danas imalo vrijednosti između 24 i 26°C, što je već sasvim ugodno za osvježenje, nekima možda i pretoplo, a ako vam je falila vrućina, idućih dana bit će je napretek. Uživajte u suncu, moru, ljetu do kraja tjedna… ali možda nakratko dođe do prekida početkom idućeg tjedna.

Da biste saznali o čemu pričamo, ne mijenjajte Portal i pratite naša izvještavanja.

Sličan sadržaj