ZIMSKI PETAK: SNIJEG U GORSKOM KOTARU, GRMLJAVINSKA NEVREMENA NA KVARNERU, A NA KRAJU DANA DUGA


Sve se ovo izmjenjalo tijekom petka na području naše županije. Od jutarnjih sati počela je kiša koja je padala umjerenim do jakim intenzitetom, a ukupno je palo i do 20 mm. Dolazilo je i do pojave grmljavine. Uz intenzivne oborine i temperatura je padala pa je u 14h u Rijeci bilo samo 8°C, a u Gorskom kotaru je prolazno bilo i snijega, a temperatura se spustila na koji stupanj iznad nule. Platak je dobio koji centimetar, a iznad Platka, na Radeševu palo je i do 10 cm snijega. Slična je situacija bila i s okolnim planinama.
Uza sve to, posebno na Kvarneru, bilo je i sunčanih radoblja, naročito po prolasku oborinskog vala nakon 14h. Ipak, sunce nije dugo potrajalo, u večernjim satima stigao je novi oborinski val, a sunce koje se nakratko pojavilo dovelo je i do pojave duge. Noćne sate obilježila je i mjesečina. Sve ovo navedeno možete vidjeti u fotogaleriji u vijesti ispod ove.
Petak je bio zanimljiv i u ostalim krajevima Hrvatske. Dijelovi Istre dobili su i do 50 mm kiše, a grmljavinskih nestabilnosti bilo je i na zadarskom i šibenskom području.
Negdje oko ponoći otočnim dijelom županije premještala se intenzivna oborinska masa, koja je ipak zaobišla Rijeku, ali sudeći prema prognozama promjenjivo i nestabilno vrijeme nastavlja se do daljnjega, a u najvišem gorju do kraja vikenda još stigne pasti malo snijega.
Foto: Josip Ćuća Žentil

Sličan sadržaj