Tako počinje članak o Udruzi Rimeteo kao i o našem Portalu. Članak je objavljen u današnjem izdanju La Voce del popolo, a autorica je gospođa Patrizia Chiepolo Mihočić.

Intervju je odrađen uoči dočeka 2018. godine na inicijativu navedene autorice članka.

Nema smisla prepričavati cijeli članak, ali evo nekih naglasaka.

Portal postoji od 2007. godine. Upravo 12. listopada ove godine (2017.) navršili smo 10 godina postojanja. Zapravo sam početak je bio blog o vremenskim prilikama iz 2006. godine, no to smo brzo prerasli i od 2007. godine u listopadu postojimo i pišemo o vremenu. S vremenom su naše zalaganje prepoznali i ljudi, imali smo nekoliko prognoza koje su nas isticale čak u odnosu na DHMZ, što nam je bilo veliko priznanje, iako nije baš svejedno kad vam se prognoza razlikuje u potpunosti od službene. Ali, ustrajali smo i na kraju se to pokazalo kao ispravno.

Od samog osnivanja portala urednički tim se znatno mijenjao, jedina konstanta sam bio ja, osnivač Bojan. Ostali članovi su se mijenjali, dolazili i odlazili, jer nije svatko spreman ovo raditi bez ikakve naknade. Danas smo u uredničkom timu kolega Josip i ja i izvrsno se nadopunjujemo kako na Facebook-u, tako i na samom portalu.

Ni jedan od nas dvojice nije po struci meteorolog (Josip je magistar znanosti, a ja sam diplomirani ekonomist). Međutim, brojne pogođene prognoze dokaz su da se uz malo volje i truda mogu naučiti čitati prognostičke karte i biti uspješan u tome. Informacije o najavi vremenskih prilika kod nas i samo pisanje kad one prođu pišemo sami, koristeći službene DHMZ-ove podatke, ili podatke s mreže Pljusak.com. Strane vijesti prenosimo najčešće iz stranih izvora, jer nemamo previše povjerenja u ono što se piše po našim medijima, jer smo često puta bili svjedoci da je prenesena informacija od strane naših medija potpuno netočna u odnosu na izvor.

Buduće događaje najavljujemo isključivo sami na temelju iščitavanja prognnostičkih karata na javno dostupnim izvorima.

U ime Uredništva, Uprave te svih članova Udruge Rimeteo, zahvaljujemo se na posvećenom članku.

Naslovna: La Voce del popolo

Sličan sadržaj