BAR MALO UBLAŽENA SUŠA | Fronta donijela lokalno obilniju kišu

Izvor: ARSO

U noći s nedjelje na ponedjeljak preko našeg područja premjestila se fronta koja je donijela kišu i pljuskove s grmljavinom, a lokalno je došlo i do pojave tuče.

Prema podatku DHMZ-a o 24-satnoj količini oborina u PGŽ, najviše kiše (61 mm) palo je u Krku. Slijede Rijeka-aerodrom s 51 mm, Crikvenica i Bakar s 33 mm, Kukuljanovo 30 mm, Begovo Razdolje 28 mm, Rijeka 25 mm, Rab 23 mm, Delnice 18 mm, Crni Lug 16 mm, Mali Lošinj 14 mm te Parg 11 mm.

Iz pregleda je vidljivo da je kiša zabilježena posvuda u PGŽ, s najvećom količinom na otoku Krku. Izvan PGŽ, najkišovitiji je Senj s 91 mm, Pazin s 38 mm, Polje Čepić i Poreč s 37 mm, Bednja 31 mm te Karlovac s 30 mm.

Fronta je do jutarnjih sati ponedjeljka već otišla na jugoistok, a iza nje se uspostavlja stabilizacija vremena. Lokalno će još tijekom dana biti pljuskova, ali se od sredine dana očekuje i razvedravanje. Od utorka sunčano i vruće, temperature će opet rasti preko 30 °C, a vrhunac toplinskog vala bit će u četvrtak kada će mjestimice dosegnuti i 35 °C.

Sličan sadržaj