Bili smo na otvorenju “Kastafskog kulturnog leta” (FOTO)

IMG_3803

Prošle godine, prvi smo put došli u kontakt s organizatorima ljetne manifestacije “Kastafsko kulturno leto”, informirajući ih o očekivanom vremenu, kad su to od nas zahtijevali, a suradnja se na obostrano zadovoljstvo nastavila i ove godine, a postali smo i službeni sponzori ove vrijedne priredbe.

Počeci ovog, u kontinuitetu najstarijeg ljetnog festivala na Kvarneru sežu u početke 90-ih, točnije 1992. godinu. Tada je grupa građana, predvođena Milivojem Jelovicom i sadašnjim gradonačelnikom Grada Kastva Ivicom Lukanovićem, organizirala prvo leto kojega su obilježili dramski programi domaćih autora i izvođača. Narednih godina program je bio veći i bogatiji, a publika sve brojnija i zadovoljnija. Do današnjih dana nastavljen je trend povećanja sadržaja i raznolikosti programa, tako da festival sada obuhvaća glazbu, kazalište, izložbe, film, književnost i specifične edukativne programe. Osim glavnog dijela programa, uz festival se usko vežu i drugi festivali poput Čansonfesta, Kastav Film Festivala, Kastav Blues Festa i sl. Od 2013. festival kroz svoj partnerski program podržava i druge organizatore kulturnih događanja u Kastvu, a pokrenute su i aktivnosti sa europskim partnerima iz drugih zemalja. Tijekom duge povijesti, na festivalu su nastupali gotovo svi važniji izvođači iz Hrvatske i regije, a sudjelovanjem brojnih inozemnih izvođača iz cijelog svijeta, festival je dobio i međunarodnu notu. (KKL)

Na poziv udruge Kastafsko kulturno leto koja stoji iza organizacije, odlučili smo prisustvovati ovogodišnjem svečanom otvorenju manifestacije, a vodstvo naše Udruge upoznalo se i s Jelenom Milić, tajnicom Udruge.
Nismo imali puno vremena za razgovor jer je Jelena bila stalno u žurbi, ali uspjeli smo ukratko dogovoriti smjernice daljnje suradnje naših dviju Udruga.
S naše strane obećana je kontinuirana “opskrba” meteorološkim informacijama, a u znak zahvale KKL će osigurati ulaznice za nama interesantna zbivanja, što bi moglo biti interesantno i svim našim posjetiteljima, jer planiramo organizaciju meteoroloških natjecanja za sve one koji žele ulaznice za neki događaj, za kojeg ih budemo mogli dobiti.

U sljedeća dva mjeseca Kastav će biti pravo mjesto za kulturnu obnovu. Planiran je niz događanja, a da ih sad sve ne nabrajamo najbolje je da ih sami pronađete na službenoj KKL stranici.
Jamčimo da možete sigurno nešto pronaći za sebe, a nadamo se da će vrijeme poslužiti, o čemu ćemo kao i uvijek do sada na vrijeme informirati.

Slijede fotografije s otvorenja.
IMG 3797

IMG 3798

IMG 3800

IMG 3803

IMG 3804

IMG 3805

IMG 3806

IMG 3807

IMG 3808

IMG 3809

IMG 3815

IMG 3816

IMG 3819

image hosting free

Sličan sadržaj