Bit će toplije, ali bez stabilizacije vremena

Protekli dani donijeli su nove nestabilnosti koje su u cijeloj Hrvatskoj bile popraćene ne svakidašnjim pojavama, uz Jadransku obalu olujnom burom, u gorskim i nizinskim predjelima obilnom kišom te naposljetku i snijegom u višim predjelima Gorskoga kotara i Like.

Situacija će se u sljedeća dva dana malo stabilizirati, no i dalje se nastavlja utjecaj nestabilnog vremena.

Razlog tome je što se nalazimo u ciklonalnom polju koje je “zarobljeno” i proteže se duž Sredozemnog mora odnosno južne Europe. Prostrana anticiklona smjestila se duž srednje i sjeverne Europe te će se i zadržati na tom prostoru idućih dana stvarajući blok ciklonama s Atlantika i Mediterana pa se sa sigurnošću može najaviti da će se nad našim područjem zadržati nestabilno vrijeme do daljnjeg.


Prostrana anticiklona smjestila se duž srednje i sjeverne Europe te će se i zadržati na tom prostoru idućih dana stvarajući blok ciklonama s Atlantika i Mediterana pa se sa sigurnošću može najaviti da će se nad našim područjem zadržati nestabilno vrijeme do daljnjeg. Grafika: meteo.hr

I srijedu će obilježiti oblačno vrijeme, a tijekom dana postoji mogućnost za kraća sunčana razdoblja. Oborina još može biti malo, no one će biti rezervirane samo za Gorski kotar.
Puhat će bura uglavnom slaba do umjerena i to ponajprije uz obronke Gorskog kotara prema Kvarneru i na južnom Kvarneru prema otvorenom moru. Jutarnja temperatura od 3 do 8°C , u Gorskom kotaru od -1 do 4°C dok se po danu na Kvarneru očekuje od 11 do 16°C, a u Gorskom kotaru će se zadržati na oko 5°C.

IstraMet


Četvrtak donosi i dalje oblačno vrijeme, no naoblaka bi se trebala zadržati iznad gorskog područja gdje tijekom dana postoji i mala mogućnost za kratkotrajne nestabilnosti uz malo oborina, no uglavnom lokalno.
Malo slabe bure još može biti na Kvarneru.
Jutarnje temperature 5-10°C, a u Gorskom kotaru 1-5°C. Dnevne vrijednosti malo više nego u srijedu, osobito na otocima i moru i području bez oblaka gdje će temperature rasti i do 20°C, na ostatku područja oko 15°C, a u Gorskom kotaru do 10°C.

Sličan sadržaj