Bulbul pogodio Indiju i Bangladeš | Najmanje troje mrtvih

Ciklon Bulbul pogodio je obalna područja u istočnoj Indiji i južnom Bangladešu u noći na nedjelju i pritom su poginule tri osobe, a stotine tisuća ljudi bili su prisiljeni napustiti svoje domove, rekli su dužnosnici u nedjelju.

Ciklon se obrušio u subotu navečer na Sundarbans, najveću na svijetu šumu mangrova između Indije i Bangladeša na obali Bengalskog zaljeva, s obilnim kišama i vjetrovima brzine do 120 km/h.

U Indiji je poginuo muškarac kada je na njega palo drvo u Kolkati, prijestolnici indijske države Zapadni Bengal, u subotu navečer, potvrdila je policija. U susjednoj državi Odishi jedna osoba je poginula kada se urušio zid, rekli su državni dužnosnici.

U Bangaladešu je ta tropska oluja odnijela jedan život. Čovjek je smrtno stradao kada mu je drvo palo na kuću, kazali su dužnosnici.

Obje zemlje evakuirale su stotine tisuća stanovnika obalnih područja na sigurno prije dolaska ciklona. Bangladeš je evakuirao više od 300.000 ljudi, a Indija gotovo 125.000, većinom u Zapadnom Bengalu.

Oluja je krenula na sjeveroistok i očekuje se da će do podneva oslabiti nad Bangladešom, navodi meteorološka služba. (HINA)

Sličan sadržaj