BURA OMETA PROMET


Bura i danas ometa promet, a slična situacija potrajat će do kraja dana. Prema prognostičkim modelima na riječkom području bit će umjerena do pojačana s jakim udarima, dok će na istočnom priobalju, posebno vinodolskom području biti olujna s orkanskim udarima.

Za sav promet zatvorene su (zbog bure):
– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-D50 i D27),
– državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački,
– dionice Jadranske magistrale (D8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena te
– autocesta A7 Sv. Kuzam-Šmrika.

Samo za osobna vozila otvorene su:
– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je Starom cestom kroz Gorski kotar-D3),
– Jadranska magistrala (D8) između Senja i Karlobaga te
– Paški most.
Na Jadranskoj magistrali Bakar-Novi Vinodolski (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar povremeno puše na Istarskom ipsilonu (A9 i B8). Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Dalmaciji od kiše, slab snijeg pada u Lici koji se ne zadržava na kolniku. Mogući su odroni zemlje i kamenja, kao i poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Sličan sadržaj