Četvero mrtvih u bujičnim poplavama koje razaraju dijelove Španjolske

Četvero ljudi poginulo je u razornim poplavama, uzrokovane jakim kišama i obilnim pljuskovima na jugoistoku Španjolske.

Policija u Almeriji izjavila je da je sredovječni muškarac umro u ranim satima petka, nakon što mu je automobil zarobljen u tunelu koji se poplavio za nekoliko minuta. Gradonačelnik grada Ramón Fernandez-Pacheco izjavio je za lokalni radio da su policajci uspjeli spasiti dvije od tri osobe u vozilu, ali jedan je putnik ostao unutra.

Još jedan muškarac umro je u petak u svom automobilu u provinciji Granada, navode lokalne vlasti, koje su navele da je vozilo pronađeno potopljeno u blatu i vodi.

U četvrtak su 51-godišnja žena i njezin 61-godišnji brat pronađeni mrtvi u prevrnutom automobilu koji je poplava zarobila.

Španjolski meteorološki zavod, Aemet, prognozirao je pljuskove s količinom oborine do 90 mm na sat i do 180 mm unutar 24 sata. U petak je objavljeno crveno upozorenjo za regiju Valencia i Mallorca, dok su Almería, Murcia, Ibiza i Formentera bile pod narančastim upozorenjem.

Jedno od prvih mjesta koje je pogođeno bio je Ontinyent, grad južno od Valencije, gdje je rijeka Clariano poplavila ulice u srijedu navečer. Gradonačelnik Ontinyenta izjavio je da je grad izdržao najteže kiše ikada zabilježene, a tijekom četvrtka zabilježeno je više od 400 mm oborine!

Slična vremenske prilike pogodile su Madrid i dijelove središnje Španjolske krajem kolovoza, donoseći snažne oluje, obilne pljuskove te tuču, pri čemu je lokalno palo i 50-ak mm oborine u kratkom vremenu periodu.

Sličan sadržaj