Ciklona sve bliže Jadranu, glavnina oborina u noćnim satima

Ciklona koja se tijekom utorka iz Tirenskog mora premjestila nad srednju Italiju, i koja će i našem području donijeti dašak zime, u noći na srijedu doći će centrom gotovo do sjevernog Jadrana.

Zbog dovoljno vlage, oborine u obliku snijega očekuju se na dobrom dijelu PGŽ i Istre, no centimetri neće biti svugdje bilježeni.

Najviše snijega očekuje se u Gorskom kotaru, do kraja srijede i do 30 cm. Na riječkom području, osobito predjelima iznad 200 metara može pasti do 5 cm snijega, isto kao i na višim područjima Krka i Cresa, dok na istočnoj obali Istre može pasti manje od 5 cm snijega, u unutrašnjosti i koji cm više.

Položaj ciklone bit će gotovo školski primjer položaja kako treba izgledati za snijeg do mora u priobalju, jedino što oborina neće biti u većim količinama.

Položaj ciklone prema modelu ECMWF u srijedu u 2 sata, windy.com

Na nižim predjelima prvenstveno otoka očekuje se i kiša, kao i ponegdje na obali Istre i Kvarnera.

Ažurirano, 23.1. 01:40
Ista će ciklona na vrijeme djelovati i dobar dio srijede uz popunjavanje uz mogućnost povremenog snijega duž obale i na dijelu otoka te kiše na južnim otocima. Istovremeno će u Genovskom zaljevu nastati nova ciklona koja će uz premještanje na jug Italije jačati, a oborine od nje bit će slabije izražene nakon što odmakne na jug. Zbog razlike u tlaku očekuje se puno vjetra, naročito u četvrtak kada će i na riječkom području bura imati olujne udare.

Sličan sadržaj