Dalmacija u proljeću | U Konavlima izmjereno 20 °C

Konavle, Hrvatska Enciklopedija

Utorak je najtopliji dan dosadašnjeg tijeka godine u Dalmaciji. Slaba do umjerena bura otjerala je oblake pa je danas prevladavalo vedro vrijeme sa znatno višim temperaturama zraka od prosjeka za ovaj dio godine.

Najviše dnevne temperature pravilno su se raspodijelile od sjevera prema jugu Dalmacije. Tako na kninskom području temperature u najtoplijem dijelu dana nisu prelazile 10 stupnjeva, na zadarskom 12°C, a u Konavlima (Lovorno) zabilježena je danas najviša temperatura zraka u zemlji od čak 20 stupnjeva!

Toplo je bilo i na širem splitskom području pa je u Kaštelima, Podstrani i Žrnovnici izmjereno ugodnih 17 stupnjeva. (Dalmacija danas)

Na sjevernom Jadranu dan protječe u znaku vedrine i bure, umjerene do jake, a podno Velebita i s olujnim udarima. U 13 sati, prema službenim podacima DHMZ-a, najtoplije je bilo u Crikvenici, Rabu i Rijeci s 12 °C, slijedi Mali Lošinj s 11 °C, Krk i Opatija 10 °C te Senj 7 °C. 

U gorskim krajevima je hladno, temperature zraka su gotovo ujednačene, pa tako 1 °C mjere Crni Lug, Delnice, Gospić i Otočac. 

Sutra nas očekuje obilje sunčanog vremena uz obalu, a djelomice sunčano u gorju. I dalje vjetar sjevernih smjerova. 

 

Sličan sadržaj