DHMZ upozorava na obilnu kišu, obilan snijeg i jak do olujan vjetar!

clipboard01

O nadolazećoj promjeni već smo sve napisali s naše strane, a DHMZ potvrđuje naše najave izdavajući upozorenja kroz sustav Meteoalarm.

Za područje sjevernog Jadrana te Gorske Hrvatske izdana su upozorenja za obilnu kišu, obilan snijeg i jak do olujan vjetar.

Za područje sjevernog Jadrana (regija Rijeka) izdano je “narančasto” upozorenje za količinu oborine. Može pasti i do 80 mm kiše mjestimice, uz mogućnost izraženijih pljuskova s grmljavinom.
Također će na snazi biti upozorenje od vjetra, u početku umjerenog do jakog juga, zatim bure koja može biti i olujna podno Velebita.

Regija Gospić, prvenstveno Gorski kotar može dobiti obilniji snijeg, veći od 10 cm, a u Lici uz snijeg može pasti i obilnija kiša, i do 60 mm.

Obzirom da jedino Državni hidrometeorološki zavod smije izdavati ovakva upozorenja, nije dozvoljeno izdavanje neslužbenih upozorenja, ali možemo prokomentirati neslužbeno da je ovih 10 cm za veći dio Gorskog kotara sigurna stvar, a vjerojatno na mnogim lokacijama mjerna letvica od 10 cm neće biti dovoljna za izmjeriti centimetre koji će pasti od petka navečer do subote u jutarnjim satima.

Naslovna: Meteoalarm/DHMZ

Sličan sadržaj