Dijelovi Indije pripremaju se za nove poplave

Intenzivni pljuskovi će se ovog tjedna proširiti većim dijelom sjeverne, središnje i zapadne Indije kao još jedan monsunski utjecaj širom zemlje.

Ovaj val oborina pružit će dodatni udarac jer je atmosfera puna vlage iz nekadašnjeg tropskog nevremena Podul. Postoji mala vjerojatnost da će ovaj monsunski udarac oslabjeti prije nego što dođe do istočne obale Indije; međutim, utjecaji oluje će ipak biti nešto slabiji nakon što se premjesti na kopno.

Pljuskovi će poplaviti lokacije od sjeveroistočnog Andhra Pradesh-a, Odise do Chhattisgarha i istočnih dijelova Maharashtre i Madhya Pradesh-a u ponedjeljak prije nego što će se polako proširiti prema sjeveru i zapadu kako tjedan bude napredovao.

Pljuskovi će se nastaviti na navedenim područjima i tijekom petka, s ukupnim količinama od 75-150 mm. Ove svakodnevne pljuskove donijet će rizik od poplava i poremećaja putovanja. Također će postojati opasnost od novih klizišta u područjima neravnog terena. Osim opasnosti od poplave, prisutna je i opasnost od snažnih grmljavinskih oluja.

Sličan sadržaj