Donosimo detaljnu prognozu za Rujevicu i utakmicu Hrvatska – Finska

Prvenstveno zbog izvrsnog travnjaka, Rijeka je dobila čast ugostiti nogometnu reprezentaciju Hrvatske u svom nastojanju da pobjedom protiv Finske otvori vrata nadolazećeg Svjetskog prvenstva, čiji će domaćin sljedeće godine biti Rusija.

Da bi se izbjegle scene od utakmice s Albanijom iz Maksimira, gdje su uvjeti zbog obilne kiše i neadekvatne drenaže terena više nalikovali na scene iz vaterpolskih utakmica, Hrvatski nogometni savez, vođen principom “bolje spriječiti” odlučio je domaćinstvo iz Osijeka prebaciti u Rijeku, na Rujevicu.
Toj odluci išle su u prilog i riječke kiše koje je teren na Rujevici apsolvirao bez problema.

Prognoza za petak u Rijeci također će biti kišna, ali samo u prvom dijelu dana, kada na Rujevici može pasti i 50-ak mm kiše, dok se poslijepodne te posebno navečer očekuje i razvedravanje. Bura će zapuhati u jutarnjim satima i svoju glavninu intenziteta imati do 13h kada može ostvarivati i olujne udare, a zatim će s odmicanjem poslijepodneva slabjeti.
U vrijeme odigravanja utakmice, na Rujevici će biti vedro ili pretežno vedro sa slabom do umjerenom burom, koja može imati i poneki jaki udar. Temperatura dosta niska, a kretat će se većinom od 8 do 10°C.

Sličan sadržaj