Pijavica na Rabu, snijeg na Platku, a već stiže i sunce

Hladna fronta koja je s pripadajućom ciklonom nad sjeverom Italije djeluje na vrijeme u PGŽ, lokalno je donijela izraženije oborine, prvenstveno na riječkom području.

Na automatskim postajama najviše kiše ima izmjereno automatska postaja s riječke Drenove (27 mm), slijede Cernik s 23 mm, Čavle i Bjelolasica 21 mm, Kosi i Marčelji po 17 mm, Mundanije na otoku Rabu 15 mm itd.

Fronta je nešto izraženija dok se premješta preko kvarnerskih otoka, o čemu svjedoči i pojava pijavice na Rabu. S dotokom hladnijeg zraka po visini, u gorju iznad 1100 metara počeo je padati i snijeg.

Zapuhala je i umjerena do jaka bura zbog čega ima zabrana i ograničenja u prometu. Zahladnjelo je pa se temperature u PGŽ u 13h kreću od 6 do 10°C u gorju te 9 do 18°C na Kvarneru, uz napomenu da južne otoke fronta još nije prošla.

U unutrašnjosti zemlje palo je i više kiše nego u PGŽ. Na području Jastrebarskog i preko 40 mm, lokalno u Slavoniji i do 30 mm kiše.

Sa sjevera već stiže razvedravanje, jer fronta odmiče dalje, no oborine su i dalje mjestimice prisutne. Ne očekuje se dulje njihovo zadržavanje.

Slijedi nekoliko stabilnijih dana, a prolazna kiša moguća je u četvrtak.

Naslovna: Orda’s photography

 

Snijeg na Platku, foto: Lino Lončarić

lino_platak oblak radar

Sličan sadržaj