Dosta oblaka u PGŽ do kraja tjedna / Izgledi za novi tjedan

Oblaci koji su nam pristigli početkom tjedna, a prisutni su i tijekom četvrtka na riječkom području i u Gorskom kotaru, ostat će djelovati na vrijeme i do kraja ovog tjedna.

Zbog jugozapadnog strujanja iz Sredozemlja pritječe vlažniji i nestabilniji zrak koji dolazi do riječkog područja gdje se naoblaka zadržava, a slično je i sa Gorskim kotarom, dok je na otocima tijekom četvrtka bilo pretežno sunčano vrijeme.

Vrlo slično vrijeme očekuje se i do kraja tjedna. Na otocima će biti malo do umjereno oblačno vrijeme, a na riječkom području i u Gorskom kotaru umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost slabe rosulje, ujutro i magla u gorju. Temperature će biti iznad prosjeka za doba godine.

U novom tjednu…

U novom tjednu prognostički modeli vide nastavak uglavnom stabilnog vremena, ali uz dosta oblaka, posebno na riječkom području i u Gorskom kotaru. Temperature i dalje iznadprosječne.

Dugoročno viđenje modela ipak je nešto drugačije u odnosu na trenutnu situaciju, a potkraj druge dekade listopada moguće je i zahlađenje. Naravno, ovo je samo trend na kartama, koji se može prekinuti.

Sličan sadržaj