Drugi lipanjski vikend u ljetnom ozračju | Jučer najtopliji Otočac, danas Krk i Rab

Protekla noć na našem području bila je topla, u niz mjesta uz obalu temperature zraka se nisu spuštale ispod 20 °C, primjerice u Dubrovniku i Senju se nisu spuštale ispod 22 °C. Za razliku od obale, u gorskim krajevima te u unutrašnjosti Istre noć je bila ipak ugodnija.

Subota je donijela sunčano te vrlo toplo vrijeme, u Lici lokalno čak i vruće, budući da je Otočac u 14 sati bio najtopliji na našem području s 30 °C. Za usporedbu većina mjesta na sjevernom Jadranu su bila i po nekoliko stupnjeva svježija, kao npr. Krk, Mali Lošinj, Pazin, Rab i Rijeka koji su mjerili 26 °C, Rovinj 24 °C…

Na vrijeme kod nas utječe polje visokog tlaka zraka, stoga nedjelja prolazi u znaku gotovo potpune vedrine te još toplijeg vremena, osobito uz obalu i na otocima. Prema službenim podacima DHMZ-a u 14 sati, najtoplije je u Krku i Rabu s 31 °C. Slijede ih Crikvenica i Rijeka s 30 °C, zatim Malinska, Mali Lošinj, Pazin i Senj 29 °C, Bakar, Opatija i Otočac 28 °C, Gospić 27 °C, Crni Lug 25 °C, te Delnice i Parg 24 °C.

Temperature mora gotovo da su ujednačene, 22 °C u Crikvenici i Malinskoj te 23 °C u Krku i Rabu.

U ovako toplim pa i vrućim vremenskim uvjetima osvježenje u obliku kiše bi nam dobro došlo. No, tijekom većeg dijela idućeg tjedna moguć je samo ponegdje poneki pljusak i to uglavnom u gorju. No, za detaljnije i pouzdanije prognoze, budite i dalje uz nas.

Satelitski prikaz naoblake

Sličan sadržaj