Nakon tople noći – gotovo posvuda vruć ponedjeljak | Rijeka se sunča na 32 °C

Helena Bragonfly Photography

Noći tijekom vikenda lokalno su bile vrlo tople, a slično se nastavilo i s nedjelje na ponedjeljak, osobito uz obalu gdje noć nije donijela osvježenje. Temperatura zraka se u mnogim mjestima na Jadranu nije spuštala ispod 20 °C. U Senju je noćas u 3 sata izmjereno 27 °C, gotovo identično kao i sinoć oko pola noći. Na tople pa i vrlo tople noći treba računati i u nastavku tjedna.

Vremenske prilike nad našim područjem posljedica su prostrane anticiklone, a s juga nam pristiže topao i relativno suh zrak.

Ponedjeljak prolazi u znaku pretežno sunčanog vremena, a temperature zraka su uglavnom oko ili iznad 30 °C. U gorju je mjestimice stupanj dva ugodnije. Prema službenim podacima DHMZ-a u 14 sati, najtoplije je na Kukuljanovo s izmjerena 33 °C. Slijedi ga Rijeka s 32 °C, Pazin i Senj 31 °C, Krk, Gospić, Opatija, Otočac i Rab 30 °C, Bakar i Crni Lug 29 °C, Crikvenica i Mali Lošinj 28 °C te Delnice 27 °C.

Sezona kupanja je svakako otvorena, pa čak i za one manje hrabre jer temperature mora su u stalnom porastu – u Malom Lošinju 21 °C, Crikvenica i Malinska 22 °C te Krk i Rab 23 °C.

Slično vrijeme, s obiljem sunčanih sati i topline, a sve češće i vrućine, nastavlja se gotovo cijeli tjedan. Uživajte u ljetu!

Sličan sadržaj