Elementarna nepogoda proglašena za cijelo područje Gorskog kotara / mnoga mjesta i dalje bez struje!

null
Na većem dijelu područja Gorskog kotara i dalje je stanje vrlo teško. Prema odluci stožera za zaštitu i spašavanje, do daljnjega neće biti nastave u osnovnim školama Lokve, Mrkopalj, Fužine, Brod Moravice i na čabarskom području. Tijekom dana stožer će odlučiti hoće li se nastava održati u Crnom Lugu.

Bez električne energije su i dalje mnoga mjesta u Gorskom kotaru i to : Fužine, Vrata, Mrkopalj, Lučice, Crni Lug, Brod na Kupi, Gerovo, Čabar, Tršće, Prezid, Ponikve, Osojnik, Gorenci, Rim, Zdihovo, Severin, Lukovdol i dio Lokava.

Škola i vrtić u Delnicama od sutra rade.

Napajanje električnom energijom za sad imaju Delnice, Vrbovsko i Ravna Gora zbog blizine autoceste, jer su kablovi na tom području podzemni.

Sve raspoložive ekipe i mehanizacija HEP-ODS-a -Elektroprimorja, od petka su na terenu, ali je kretanje cestama otežano, pristup mjestima kvarova gotovo nemoguć, a penjanje na stupove i otklanjanje kvarova čak i po život opasno.

Štete na dalekovodima i niskonaponskoj mreži su goleme, a najviše ih je na području Vrata i Fužina. Ekipe Elektroprimorja jučer su, kao privremeno rješenje, dopremile i osposobile agregate za Fužine i Gerovo, a danas će agregate dobiti Čabar i Mrkopalj kako bi barem veći potrošači imali struje.

I dalje je u prekidu željeznički promet od Ogulina prema Rijeci, a dežurne ekipe konstantno rade na otklanjanju kvarova na mreži.

Danas je na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje PGŽ, župan Zlatko Komadina proglasio elementarnu nepogodu za cijelo područje Gorskog kotara, te izjavio kako će troškove snositi županija, a ujedno će zatražiti pomoć od države.

Večeras će situaciju dodatno pogoršati oborine koje se očekuju u večernjim satima, koje će biti u obliku snijega i ledene kiše. Zatopljenje se očekuje tek sutra oko sredine dana na većem dijelu područja.
Foto: Rimeteo

Sličan sadržaj