Fronta na Alpama, što nam nosi?

press_48

Pred nama je prolazna promjena vremena zbog dolaska frontalnog poremećaja koji se trenutno zadržava nad Alpama, a
koji će idućih sati približiti se našem području.

Prve kišne kapi na Kvarneru su lokalno moguće kasno navečer, a zatim s približavanjem fronte oborine će se proširiti na cijelu županiju. Glavnina se očekuje do jutarnjih sati srijede, kada su lokalno mogući i pljuskovi uz pojavu grmljavine. U Gorskom kotaru može pasti i preko 30 mm kiše, dok se na Kvarneru ne očekuje više od 20 mm oborine.

U ostatku Hrvatske, najviše oborina može dobiti Dalmacija, uglavnom kroz lokalne pljuskove s grmljavinom, a najmanje sjeverni i istočni predjeli zemlje. Do kraja srijede fronta će potpuno napustiti Hrvatsku, a doći će i do razvedravanja.

S prolaskom fronte zapuhat će umjerena do jaka bura, s olujnim udarima na istočnom priobalju. U Gorskom kotaru zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, a mogući su i olujni udari.

Problema s vjetrom bit će i sve do juga obale, gdje duž cijele obale bura može imati olujne udare. U unutrašnjosti, poglavito na sjeveru i istoku zemlje, mogući su jaki ili čak i olujni udari sjevernog vjetra.

Osvježit će. U Istri i na Kvarneru najviša dnevna temperatura rijetko će prelaziti 15°C, malo toplije će biti u Dalmaciji, dok će unutrašnjost imati temperature do 15°C, a u gorju će biti i ispod 10°C.

Sličan sadržaj