Počela kiša u dijelovima PGŽ, glavnina u noći i prema jutru, potom razvedravanje / Mogući olujni udari bure i sjeveroistočnjaka!

radar_anim

Tijekom večeri fronta nam se sve više približila, a s prvim satima novog dana prvo je zahvaćena zapadna obala Istre i unutrašnjost Hrvatske, dok je frontalna pruga prilično duga i proteže se skoro kroz cijelu Sloveniju.

U nastavku noći očekujemo širenje oborina na područje cijele PGŽ, s time da se glavnina očekuje u Gorskom kotaru, dok su na Kvarneru mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Očekuje se i pad temperature zraka s jačanjem vjetra sjevernih smjerova, a bura i sjeveroistočnjak prolazno će imati olujne udare prema jutru.

Već s kasnim prijepodnevnim satima na Kvarneru će se razvedriti, a u Gorskom kotaru će i poslijepodne biti moguća kratkotrajna kiša ili kraći pljusak.

Ispod ćemo objavljivati najnoviju situaciju.

PRAĆENJE!

04:20
Fronta nas polako napušta, na otvorenom moru sjevernog Jadrana već ima vedrine. Umjerena kiša pada na riječkom području i u Gorskom kotaru, na ostalim područjima je slabog intenziteta.
Na riječkom području i do 20 mm kiše, u gorskom području i na otocima do 10 mm kiše, s time da će vjerojatno čabarsko područje dobiti najviše kiše u odnosu na cijelu županiju.
Osvježilo je. Platak mjeri 6, Delnice 9, Čavle 12, isto toliko i u Rijeci na Pehlinu, Preluk 13, Volosko, Cres i Baška 14, a najtopliji je Susak s 15°C.
Kako smo i najavili, do kasnog prijepodneva će se razvedriti, a vjetar će uskoro ojačati.

02:51
Fronta se polako premješta kroz PGŽ, glavninom oborina zahvaćen Gorski kotar i riječko zaleđe. Lokalno palo do 10 mm kiše. Temperature u padu, u Gorskom kotaru od 8 do 12°C, na Kvarneru 11 do 17°C.

01:40
Riječko područje zahvaćeno prolazno jačim pljuskom.

Sličan sadržaj