Ugodno toplo i suho vrijeme u Londonu i Parizu


Veliko područje visokog tlaka zraka će u ostatku tjedna poticati suho vrijeme i ugodnu toplinu, za južne dijelove Velike Britanije i sjeverne Francuske.

London i jug Engleske, očekuje većinom pretežno sunčano vrijeme sve do nedjelje, s temperaturama zraka do 13°C na obali, a u unutrašnjosti do 16°C. Normalna temperatura zraka u Londonu, u ovo doba godine iznosi oko 13°C.

Prolazak slabe fronte kroz sjeverne dijelove Ujedinjenog Kraljevstva, se očekuje u četvrtak navečer, uz mogućnost slabih pljuskova. U južnom dijelu Walesa, te na jugu Engleske, očekuje se nastavak suhog vremena uz naoblaku.

Slaba fronta bi ponovno trebala proći u noći sa petka na subotu.

Sjeverna Francuska, uključujući i Pariz, također će uživati u blagoj toplini i suhom vremenu. Takvo vrijeme bi trebalo potrajati i početkom idućeg tjedna.

U petak i subotu će biti nešto više naoblake, međutim, ipak će se zadržati suho vrijeme. Povratak sunčanog vremena, očekuje se u nedjelju.

Idući tjedan donosi nastavak suhog vremena, uz izmjenu sunca i oblaka.

Što se tiče temperatura zraka, one bi se od četvrtka do utorka trebale kretati u rasponu između 16 i 18°C. Normalna temperatura u Parizu, u ovo doba godine se kreće oko 15°C.

Foto: Remy de la Mauviniere – Parižani i turisti uživaju u toplom popodnevu u Parizu, 29.3.2013.

Sličan sadržaj