FRONTA U PGŽ: BURA, PLJUSKOVI, HLADNIJE

Bez imalo grižnje savjesti možemo reći da smo s ovom frontom dobili više nego se očekivalo, za razliku od protekle fronte koja se tako burno najavljivala, a od nje nije bilo ništa.
Bura je, kako smo i pisali, zapuhala u utorak kasno navečer i jačala, a prema jutarnjim satima srijede dodatno je jačala pa su bilježeni i olujni udari. Trenutno je jaka na dionici od Bakra do Senja pa su skladu s time proglašena ograničenja i zabrane. Njeno potpuno slabljenje očekujemo u petak. Ujedno je to sve o buri koja je snizila temperaturu mora na oko 20-22°C.

Fronta nam je stigla u prijepodnevnim satima srijede, premještajući se preko Istre prema području naše županije, donoseći lokalne pljuskove, od kojih je jedan jači zahvatio područje Novog Vinodolskog, o čemu svjedoči naslovna fotografija koju je snimio naš urednik Goran Gajić.
Oborine su lokalno bile izraženije, a negdje je tek malo smočilo tlo, kao što je primjerice bilo u Rijeci, na zapadu grada. Kako smo i najavili osvježilo je osjetnije, posebice na kopnenom dijelu županije pa u ovim trenucima riječko područje mjeri tek između 19 i 23°C, dok je na otocima nešto toplije.
U Gorskom kotaru još je svježije i uglavnom ispod 20°C, a lokalno je i gore bilo izraženijih pljuskova.

Fronta odmiče, vrijeme će se polako smirivati pa nas očekuje nešto toplije vrijeme za vikend.

Sličan sadržaj