FRONTA U PGŽ, LOKALNA NEVREMENA U UNUTRAŠNJOSTI, POGINUO OD UDARA GROMA

Jučerašnjem dolasku fronte nad naše područje pretjhodila je kiša, koje je palo i do 20 mm. U poslijepodnevnim satima s ulaskom fronte na Kvarner intenzivirale su se oborine, a bilo je i pojave grmljavine, ali sve u svemu ukupan dojam je da se radilo o froni srednjeg intenziteta koja je lokalno donijela obilniju kišu, i preko 30 mm lokalno. Fronta nas je brzo napustila i za sobom u večernjim satima ostavila komadiće vedrog neba.
Osim kod nas još je nestabilnije bilo u unutrašnjosti Hrvatske, gdje je lokalno bilo i izraženijih grmljavinskih nepogoda, a vjetar je počinio materijalu štetu u Slatini i Petrinji, dok je na području Garešnice zbog udara groma poginuo 32 – godišnji muškarac. O kakvom se intenzitetu munja radilo najbolje svjedoči podatak da je oko 17h “munjolovac” kojeg možete pratiti na stranicama naših prijatelja i partnera sa Pljusak.com zabilježio čak 4606 munja. Tijekom subote vrijeme se posvuda smirilo, ali to je samo predah od novih oborina koje nas čekaju tijekom nedjelje. Ponovno će postojati mogućnost za lokalno izraženija nevremena u unutrašnjosti Hrvatske, a šanse za izraženije pjuskove s grmljavinom postojat će ponegdje i na Kvarneru uz olujne udare juga.
U novi tjedan ulazimo na način na koji ispraćamo ovaj. Kiša, pljuskovi uz mogućnost grmljavine, sunce. Sve se to u paketu jednim imenom zove proljeće.

Fotografija: Fronta nad Lošinjem, Sandro Puncet
Tekst: RIMETEO

Sličan sadržaj