Gonzalo će postati velikim uraganom / Tropska oluja Ana krajem tjedna na Havajima

Gonzalo je ojačao u kategoriju 2 u utorak ujutro, sa stalnom brzinom vjetra od 175 km/h. Ojačao je dok je prelazio preko Leeward otoka. Jaka kiša i lokalno razorni vjetrovi pogodili su sjeverni dio Leeward otoka. Gonzalo je i dalje jačao kako je išao prema Djevičanskim otocima te prema Portoriku. Mogućnost poplava, vjetrovi i klizišta su opasnosti koje u ovim trenutcima brinu Djevičanske otoke te Portoriko. Prognoze kažu da će ojačati i na 3. kategoriju, pa možda čak i 4. kategoriju.

Stanovnici su upozoreni kako će vjerojatno doći do duljeg prekida električne energije. Hladna fronta će nadalje upravljati ovim uraganom te će mu krojiti put prema Bermudskim otocima. Uragan bi Bermudske otoke trebao pogoditi krajem tjedna ili za vikend.

U međuvremenu sad već bivši uragan Fay izgubio je sve tropske karakteristike u ponedjeljak. Tropske karakteristike izgubio je prelazeći preko voda sjevernog Atlantika.

Animacija uragana Gonzalo

Dok Gonzalo ima svoju putanju prema Bermudskim otocima, Havaji krajem tjedna imaju prijetnju od tropske oluje Ana. Jaka kiša i na udare jak vjetar biti će glavne karakteristike ove tropske oluje.

Ana je porasla u tropsku oluju nakon tropske depresije u Tihom oceanu. Glavni dani zbivanja bi trebali biti petak navečer te subota. Jaka kiša može izazvati poplave te klizišta.

Tropska oluja Ana

Sličan sadržaj