GORSKI KOTAR | Kupa prijetila poplavom, posvuda srušena stabla i brojna oštećenja na krovovima

Olujni vjetar koji puše u Gorskom kotaru počinio je materijalnu štetu, uzeo i jedan život, o čemu smo već ranije pisali.

Tim povodom javio nam se čitatelj Stiven Knaus koji nam je situaciju opisao na sljedeći način:

“U Gorskom kotaru puše jak vjetar iz svih smjerova sa jakim naletima kiše. Snijega nema. Stane pa prestane. Ruši stabla, otkriva krovove, cigle padaju i nema struje i štošta još. Osim što radi štetu na kućama i u šumi odnio je i živote.
Na cesti Crni Lug – Delnice kad sam u jutarnjim satima krenuo na posao bilo je sve ok, sasvim obično jutro. Kad ono prvo vidiš jedno stablo pa naletim na još jedno i tako nekoliko puta. Ali kad na jednom zastoj od petnaestak auta. Stajanje od pola sata usred ubojite šume koja se njiše i samo čekaš da neka grana ili stablo padne na tebe.

Vrijedni radnici hrvatskih cesta čiste cestu od balvana koji su popriječeni po cesti. Ali krenuli smo. To je bio valjda zadnji alarm za zatvaranje ceste. Neki koji su prošli prema Crnom Lugu na posao ostali su zarobljeni usred šume, pala stabla po cesti, nit može nazad niti naprijed. Cesta Crni Lug – Gerovo još uvijek nije otvorena, ali ni na drugim prometnicama nije ništa bolje.
Ne krećite na put ako ne morate.”

Na ovo dodajemo da je zbog obilnih oborina i otapanja snijega vodostaj Kupe u Brodu na Kupi bio u porastu, voda je bila gotovo na cesti.
Posljednje mjerenje na mjernoj postaji u Brodu na Kupi kaže da vodostaj u 21 sat iznosi 208 cm, a u 15 sati iznosio je 225 cm.

Međutim, nove oborine tek slijede pa će i dalje vodostaji biti povišeni. Dobra je vijest da će se vjetar smiriti.

Naslovna: Dario Grgurić

 

Čabar, Boško Habuš

 

Pruga Delnice-Lokve, Dario Grgurić

 

Zalesina, Goran Borčić

 

Cesta Gerovo-Čabar, Martina Kovač

 

Gerovo, NK Snježnik

 

Delnice, Sandra Štimac

 

Brod na Kupi, Željana Skladany

 

Novi list

Sličan sadržaj