Gorski spašavatelji sa Snježnika izvukli talijanskog mastifa kojem je pozlilo


Članovi riječke stanice HGSS-a proteklog su vikenda još jednom potvrdili da su zaista spremni pomoći u spašavanju bilo čijeg života: sa Snježnika je spašen pas, mužjak talijanskog mastifa, kojeg su zadesili zdravstveni problemi.
Akcija je pokrenuta u nedjelju, nakon što je malo iza podneva zazvonio dežurni telefon HGSS Stanice Rijeka i stigla dojava o nezgodi na vršnom grebenu Snježnika.

Nije bio ugrožen ljudski, već život kućnog ljubimca: zabrinuta vlasnica psa zamolila je za pomoć HGSS. Ispričala je da je psu iznenada pozlilo, da su mu otekle šape, potpuno je malaksao i više ne može stajati na nogama…
Odmah je tim gorskih spašavatelja krenuo iz Rijeke prema vrhu Snježnika. U početku se činilo da će psa moći odnijeti u rukama ili u ruksaku do vozila, no radilo se o odraslom mužjaku talijanskog mastifa, te je transport bio moguć jedino upotrebom brdske nosiljke.
Konzultiran je i veterinar kako bi se na najbolji način pružila prva pomoć unesrećenoj životinji. Pas je u pratnji vlasnice sigurno spušten do Platka pa upućen na daljnju veterinarsku skrb.

Ovo je bila druga intervencija proteklog tjedna u kojoj je riječka stanica HGSS-a spašavala životinje. Prošlog četvrtka pokrenuta je akcija spašavanja zaglavljene koze sa stijene, ali se na kraju koza bez pomoći spašavatelja uspjela izvući iz pogibeljne situacije.

Izvor: Novi list
Naslovna fotografija: HGSS

Sličan sadržaj