Hladna subota, uz najavu još hladnijeg jutra u ponedjeljak

Glavna vijest subote su hladnoća i bura koja dodatno stvara osjet hladnoće.

Prema informacijama iz HAK-a od 16 sati, samo za osobna vozila, zbog jakog vjetra, otvorene su:

– A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca;
– A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3);
– riječka obilaznica između Orehovice i Škurinja u oba smjera. Obilazak za ostale skupine je kroz grad
– brza cesta Čavle-Kikovica u oba smjera
– Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene (DC8)
– DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Temperature su niske, dodatno snižene zbog vjetra. Prema podatku DHMZ-a od 13h u Rijeci i Crikvenici je izmjereno 7°C, u Malom Lošinju 10, a u Rabu 11°C.
Najhladnije je u gorju gdje se mjeri cjelodnevni minus. U 13h u Delnicama, Crnom Lugu i Pargu bilo je -2°C, a na Platku (podatak sa skijališta) i -5°C uz jak vjetar.

Slabljenje bure očekuje se tijekom nedjelje. Bit će hladno i malo manje vjetrovito, a osobito će hladno biti u ponedjeljak ujutro kada se temperatura u Gorskom kotaru može spustiti i do -10°C, a prilično su izgledni minusi i mjestimice na Kvarneru.

Pema sredini tjedna toplije, a od četvrtka navečer očekuje se i kiša.

Naslovna: Bura u Crikvenici | Dario Grubišić

Sličan sadržaj