Hladno jutro, ali bura slabija

Jutro je podjednako hladno kao ono jučerašnje, ali dobra vijest je da je bura počela slabjeti, a tome svjedoči i izvješće HAK-a u kojem se uočava normalizacija prometa, barem djelomična, kako uz obalu tako i u gorju.

U 7 sati prema podacima DHMZ-a, najhladnije je na Zavižanu s -20°C, slijede Delnice i Parg s -13°C, Gospić -12°C, Otočac -11°C, Pazin i Senj -7°C, Krk i Rijeka -5°C, Rab -3°C te Mali Lošinj -2°C.

Visine snijega su pomalo i zastrašujuće, uz naravno gotovo 240 cm na Zavižanu, ističu se Delnice sa 182 cm. Plitvička jezera mjere 147 cm, Crni Lug 145 cm, Ogulin 118 cm, Parg 93 cm, Gospić 74 cm, Otočac 57 cm te Senj 1 cm.

Prema izvješću HAK-a od 07:18h, za sve skupine vozila otvorene su A1 između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok, riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovice, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) te Krčki i Paški most.

Samo za osoba vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice; DC25 Gospić-Karlobag; LC58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501) te ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra I Senja zbog jakog vjetra promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom, motocikle (I. skupina), dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostrom (II. skupina).

Za sav promet i dalje su zatvorene Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, autocesta A7 između čvorova Šmrika i Sveti Kuzam, te ŽC5032 Gornje Jelenje-Crni Lug.

 

Danas nas uz obalu očekuje promjenjivo, a u Gorskom kotaru i pretežno oblačno vrijeme, gdje će biti i padanja snijega. Manje vjetrovito posvuda. Hladno.

Naslovna: Senj, Karlo Koki Uković/Strom Chasing Team Senj

Sličan sadržaj