HLADNO JUTRO PRIJE FRONTE: DELNICE I PARG 3°C / VIKEND STABILAN

Srijeda ujutro doslovno je ponegdje bila za smrznuti se i definitivno najhladnije rujansko jutro. O tome svjedoče i najniže temperature. Kod nas u PGŽ najhladniji su bili Parg i Delnice s 3°C. U Rijeci je izmjereno 10°C, a u Rabu 13°C.Od ostatka Hrvatske izdvojit ćemo kao najhladnije Zavižan i Gospić s 1°C.

Na riječkom području već je od kasnog prijepodneva oblaka sve više, dok je južnije na Kvarneru bilo i više sunčanog vremena. Oko 14h na području cijele županije bilo je umjereno do pretežno oblačno, a temperature su se kretale od 10 do 13°C u gorju , a na Kvarneru od 18 na sjeveru do čak 23°C na jugu, a što se Hrvatske tiče još je samo na dubrovačkom podruju bilo tako toplo.

Oblaci koji su stigli najavljuju prolaznu promjenu u noći na četvrtak i u prvom dijelu četvrtka kada će se preko našeg područja premjestiti oslabljeni poremećaj. Lokalno će biti pljuskova s grmljavinom ili malo kiše i to bi trebalo obilježiti ovu promjenu.
U drugom dijelu četvrtka zapuhat će umjerena do jaka bura koja može imati i olujne udare, a u gorju, prvenstveno na planinskim prijevojima može biti i olujnih udara sjeveroistočnjaka.

Promjena će kratko trajati i već u poslijepodnevnim satima četvrtka nastupit će stabilizacija vremena na Kvarneru, dok u gorju razvedravanje očekujemo predvečer. Fronta će donijeti manje osvježenje.

Od petka do kraja tjedna sunčanije, stabilnije i malo toplije, uz napomenu da će jutra biti hladna ili svježa.

Sličan sadržaj