HLADNO JUTRO U PGŽ: TEMPERATURE U RASPONU OD -7 DO 4°C, ZA VIKEND PROLAZNA I SLABIJA PROMJENA VREMENA

Ovo je jutro bar što se službene postaje u Rijeci tiče, bilo najhladnije otkako nam je stigla hladnoća, a izmjeren je -1°C. Pogledajmo kako je bilo na drugim službenim postajama DHMZ-a.

Najhladnijih -6°C bilo je u Pargu, dok je toplije bilo na otocima, u Rabu 2°C, a Malom Lošinju 4°C. Oborina nije bilo ili ih je bilo u tragovima, kao u Pargu i Omišlju.
Jutrošnje visine snijega u PGŽ: Begovo Razdolje 33 cm, Delnice 3 cm, Crni Lug 2 cm, a Parg 1 cm. Vrlo skromno za Gorski kotar.

Petak obilježava skoro pa pretežna vedrina na cijelom području, uz pojavu slabe sumaglice ponegdje u gorju i na obali, a temperature u 14:30h na nekim automatskim postajama u PGŽ su sljedeće (pljusak.com):
1 Delnice
3 Platak
5 Čavle
6 Klana
8 Opatija, Susak
9 Rijeka, Rab, Baška
11 Cres, Mali Lošinj
Upravo zahvaljujući sunčanom vremenu i činjenici da je bura oslabila, temperature su i nešto više nego se očekivalo.

Ako bi napravili kraći osvrt na protekla zbivanja, od ovog događaja dobili smo nešto snijega i povremene orkanske udare bure te najviše oblaka i nižih temperatura.

Za petak citiramo našu prognozu s Portala:

KVARNER:
Pretežno sunčano i danju toplije uz porast naoblake prema kraju dana. Vjetar slab, a prema kraju dana bura će biti umjerena. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 5, a danju od 6 do 11°C.

GORSKI KOTAR:
Djelomice sunčano i malo toplije, ali će ujutro biti i vrlo hladno. U jutarnjim satima mogućnost magle ili niske naoblake. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura od -9 do -5, a danju 0 do 4°C.

U subotu i nedjelju na vrijeme će djelovati ciklona koja će se formirati u Ligurskom moru, kao posljedica novog hladnog prodora sa sjevera Europe, koji će kod Sicilije u nedjelju navečer formirati novu ciklonu. Povremen i slab snijeg u ova dva dana izgledan je uglavno samo u Gorskom kotaru, dok će na Kvarneru uglavnom biti kiše. Snježna granica u subotu iznad 700 metara, a u noći na ponedjeljak oko 400 metara.
Treba reći da će biti i bure te se očekuje jaka s olujnim udarima, posebno tijekom nedjelje.

Model ARW, subota 13h

Nedjelja 19h
null

U novom tjednu pa sve do petka mogućnost stabilizacije vremena uz dosta sunca i bez neke bure, samim time će i temperature biti više, i preko 10°C.
U Gorskom kotaru promjenjivo oblačno s hladnim jutrima, danju toplije. Moguća su i maglovita jutra oko Kupe i po kotlinama. Temperatura uglavnom oko 5°C.

Sličan sadržaj