(I) subota u znaku bure / Olujni udari na istoku i jugu Kvarnera mogući i tijekom nedjelje

MGJ_03

Bura je nakon samo kraćeg zatišja ponovno ojačala na Kvarneru tijekom subote. Prema podacima s automatskih postaja, danas su na lošinjskom području mjereni gotovo orkanski udari, a na istočnom priobalju i istoku Rijeke gotovo olujni udari.

Zbog toga su na snazi ograničenja brzine i zabrane. Zabaranjenje je promet 1. skupini vozila od Bakra do Karlobaga. Samo automobili mogu od Kikovice do Delnica, a na mostu Rječina vozi se uz ograničenje brzine, zbog povremeno jake bure.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka.

Prognostički modeli vide i burnu nedjelju, posebno na istočnom priobalju i na jugu regije gdje se ponovno mogu mjeriti olujni udari bure.
Na riječkom području još u prvom dijelu nedjelje može biti jake bure, a zatim se očekuje njeno slabljenje.

U Gorskom kotaru tijekom nedjelje također vjetrovito, na istoku područja uz umjeren do jak istočni vjetar, a u središnjim i zapadnim predjelima uz umjeren do jak sjeveroistočni vjetar.

Pred nama je najmanje 7 dana stabilizacije, a više o vremenu u novom tjednu čitajte tijekom nedjelje.

HAK:
Zbog olujne bure za sve skupine vozila zatvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje
Paški most i
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i na dubrovačkom mostu prometa je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar povremeno puše na mostu Rječina na riječkoj obilaznici te na autocesti A1 između čvorova Otočac i tunela Mala Kapela, od čvora Zadar 2 do čvora Skradin te između Ploča i Karamatića. Vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog prevrnutog teretnog vozila na brzoj cesti Solin-Klis, u smjeru Splita, promet teče uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Za sav promet zatvoreni su:
Bruvno-Dobroselo-Mazin (DC218),
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Srb-Brotnja i ŽC Perušićka Kosa-Čanak.

Zimski su uvjeti na cestama u Lici:
• DC42 u mjestu Poljanak,
• DC52 Špilnik-Korenica i
• ŽC5201 Selište-Prijeboj

U prekidu su:
• trajektne linije: Split-Rogač, Split-Supetar, Sumartin-Makarska i Suđurađ-Lopud-Dubrovnik te
• katamaranske linije: Split-Rogač, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka.

Sličan sadržaj