Idućih sati jačanje kiše / Rijeka u lovu na oborinski rekord za veljaču!

radar
Nedjelja u PGŽ bila je promjenjivo ili pretežno oblačna na jugu regije i vrlo topla ut temperaturu i do 17°C, dok je na riječkom području i u Gorskom kotaru bilo osjetno svježije. Dolazilo je i do pojave mjestimične slabe kiše tijekom dana, a navečer su se oborine i malo intenzivirale.

Od ponoći do 4h, uglavnom je na riječkom području i u Gorskom kotaru zabilježena manja količina kiše, za sada ne više od 5 mm. Posljedica je to utjecaja doline iz zapadnog Sredozemlja na vrijeme kod nas, čija nas glavnina oborina tek očekuje, negdje do 13 ili 14 h.

Već sada je na radarskim prikazima vidljivo da će nam stići nešto intenzivnije oborine, negdje iza 7h pa nadalje, a lokalno na dužobalnom području i dijelovima Gorskog kotara može pasti više od 20 mm kiše.
Trenutno do umjerene kiše ima samo lokalno na području Gorskog kotara.

U poslijepodnevnim satima oborine će oslabiti, a može doći i do sunčanih razdoblja, poglavito na Kvarneru. Zadržat će se iznadprosječno toplo vrijeme, a za vrijeme naleta oborina može biti i jakog jugozapadnjaka.

Utorak bi trebao biti mirniji dan, ali bez previše sunca, dok nas potkraj srijede očekuje nova kiša koje je do sada u veljači palo u Rijeci 286 mm. Podsjećamo da je apsolutni rekord za veljaču ne tako nedostižnih 326.3 mm i ne treba iznenaditi, ako se sruši do kraja tjedna, jer prognostički modeli vide dovoljno kiše za to ostvarenje.

Sličan sadržaj